Kategorier
Inredning

Använd persienner för att få vara själv i Stockholm

I huvudstaden ligger husen tätt vilket gör att man ser rakt in till grannarna. Med persienner i fönstret så slipper resten av Stockholm titta in i ens bostad.

För den som inte är uppvuxen i Stockholm kan det vara lockande och spännande att flytta till huvudstaden. En plats där stadens puls ständigt är närvarande. Man har nära till allt om man bor centralt vilket gör vännerna på hemorten avundsjuka till max.

Problemet kan vara att det är svårt att samtidigt få vara själv. Det är fönster från golv till tak och maximal insyn i bostaden. Även om man bor i en minimal lägenhet på 25 kvadrat kan man ha drömmar. Drömmar om det enkla. Det enkla att kunna gå naken från duschen till garderoben för att ta fram kläder.

Persienner som insynsskydd

Det är svårt i en liten lägenhet där grannarna har full insyn. Det gäller hela tiden att tänka på vad man gör och hur man gör det. Det kan vara ganska jobbigt om man inte är van. Därför är det många som skaffar olika typer av skydd att sätta för fönstren.

Mörkläggningsgardiner och rullgardiner är ganska vanliga. Fler och fler upptäcker dock fördelarna med att ha persienner i Stockholm. Persienner går att vinkla på olika sätt. Det gör att man kan få in ljuset i bostaden utan att någon för den delen ser in i rummet när man kommer ut från duschen. Det är en härlig frihetskänsla att ha i sin egen lya.