Kategorier
Ved

Beställ ved i Stockholm – bra för miljö och ekonomi

Att elda med torkad björkved är ett miljövänligt sätt att värma ett hus. Beställ ved i Stockholm till din braskamin eller din kakelugn och spara pengar.

Att sitta framför en lägereld ger för de flesta en hög mysfaktor. Att höra torr björkved spraka och samtidigt se in i lågorna skänker på ett underligt sätt välbefinnande. Vi kan förledas att tro att vedeldning hör till det förgångna, speciellt om den som ska elda måste börja med att hugga ner träd, såga och klyva ved och därefter låta veden torka under lång tid.

Men varför ägna sig åt att preparera ved när det går att beställa ved och få den fritt levererad till ditt hem över Stockholm med omnejd? Sådan ved levereras i storleken 23-26 centimeter och finns i flera träslag. Veden är torkad med en innovativ metod som gör att den har goda egenskaper när den brinner.

Beställ ved av björk i Stockholm

Det är nog ingen hemlighet att björkved är särskilt attraktiv att elda med. Förklaringarna är enkla. Björkved brinner effektivt i alla situationer och den ger mycket lite rökutveckling och dessutom brinner den tyst. Ved har också bra bränslevärde. En kubikmeter ved innehåller exempelvis tusen till femtonhundra kWh energi. Det går att värma både hus och vatten med ved, men det kräver att det finns en ackumulatortank.

Beställ ved i Stockholm i säckar om 40 liter. Säckarna staplas på vanliga transportpallar som antingen är 80 x 120 centimeter eller 60 x 80 centimeter (halvpall). Hur ska veden förvaras så att den håller sig torr? Den är ju torr vid leverans och får inte dra åt sig fukt. Att kunna förvara den inomhus är naturligtvis idealet, men den går att förvara under presenning. Oavsett hur veden förvaras är det viktigt att luft kan cirkulera i en vedstapel.