Kategorier
Arkitekt

Anlita en arkitekt i Åre för att bygga ett hus i fjällen

Att bygga hus i de svenska fjällen är populärt. Anlita en lokal arkitekt från Åre för att få de bästa ritningarna och förutsättningarna inför byggnationen.

Åreskutan är inget nytt resmål utan någon som funnits i många år hos svenskarna. Idag räknas nog nästan Åre och Åreskutan till ett av de både klassiska och kanske lite mer exklusiva ställena i fjällvärlden. Många tänker på skidtävlingar, massor av snö och härlig afterski när de tänker på Åre.

Faktum är att fler och fler fått upp ögonen även för sommarturismen i fjällen. Att cykla runt på cykelslingor och fjällvandra har blivit mer och mer populärt. Om höstarna är det bär och svamp som lockar tillresta gäster. Åre har helt enkelt blivit en åretruntdestination.

Arkitekt med lokal känsla och lokala kontakter

Det är inte konstigt att man blir sugen på att bygga ett eget hus i Åre för att kunna utnyttja de ljuvliga dagarna där. Det finns dock några krux med att bygga hus på en plats där man inte är uppvuxen. Det gäller dels att veta var man ska placera huset för det optimala läget, dels att få tag på lokalt material och lokala hantverkare. 

Som tur är finns det ett bra tips att ta till sig. Anlitar man en erfaren arkitektbyrå i Åre får man nästan allt på en gång. Arkitekter som vet hur man placerar och ritar ett hus på bästa sätt i Åre. Dessutom har de kontakter med lokala hantverkare som kan bygga huset.