Kategorier
Ved

Perfekt och billig ved för camping utanför Stockholm

Ett gäng vänner bestämde sig för att campa med familjerna. För att kunna göra den perfekta lägerelden beställdes billig ved i Stockholm förpackad i säckar.

De var ett gäng på fem familjer som hade hållit ihop sedan deras barn gått på dagis. Ungarna gick nu på lågstadiet men vänskapen hade bestått. De firade både påsk och midsommar ihop. I år hade de bestämt sig för att göra något de inte gjort på fyra år. De skulle ut och campa. Förra gången hade bara varit ute under en natt men nu när ungarna var större skulle det bli en hel helg.

Alla såg fram emot helgen då de skulle lära ungarna att göra upp eld och bygga en koja samt en del annat som kunde vara bra att kunna om man blev fast i skogen. Flera av föräldrarna hade varit scouter när de var små och kunde en hel del. Men innan dess skulle de skaffa förnödenheter. De hade tänkt att samla in ved själva men bestämde att köpa in bra ved ifall det skulle vara fuktigt i skogen.

Billig ved gav värme

Anton, en av papporna, hade hittat billig ved i Stockholm. Den var torkad med en speciell process och innehöll bara en liten andel fukt vilket var viktigt i skogen. Dessutom skulle den levereras till Anton i säckar som var enkla att ta med och som inte skräpade ner allt för mycket i hans fina bil. De andra föräldrarna som var scouter fick ta hand om utrustningen och övrig mat och dryck.

Det hade varit lite dåligt väder innan campingen men det verkade som det skulle torka upp. Första kvällen var det därför extra uppskattat med den stora brasan som tändes i lägret de byggt upp. Brasan hade kunnat bli ett problem men med den medtagna torra veden gick den enkelt att tända. Där satt alla och grillade korv tillsammans medan de berättade spökhistorier och blickade in i lågorna.