Kategorier
Markiser

Markiser i Stockholm ger skugga och svalka under sommardagarna

Att sitta under en skuggande markis på en uteservering i Stockholm är det många som uppskattar. Med en svalkande dryck i handen är det en perfekt sommardag.

Sommar. Smaka på ordet och fundera vilka tankar som landar i huvudet. Vilka smakförnimmelser och minnen lockas fram av ordet sommar. Det är säkert många saker som lockas fram i tankarna. Allt från tonårsförälskelsen, smaken av en solvarm jordgubbe till doften av nygrillat.

För många betyder också sommar solsken, semester och socialt umgänge utomhus. Att få sitta på en uteservering och snacka bort några timmar är riktigt skön avkoppling. Ofta har man sina favoritställen att sitta på. En del har favoritställen som ligger i skuggan på förmiddagen. Andra föredrar skuggade uteserveringar på eftermiddagen.

Markiser för alla väderslag

För att gästerna ska sluta bekymra sig om vilken plats de vill sitta på kan man få dem att alltid välja en och samma uteservering. Detta genom att man sätter upp markiser som täcker den. Det kommer att ge en skön skuggande effekt för besökande gäster som vill sitta utomhus och njuta av värmen.

Dessutom brukar sommaren ju alltid bjuda på ett par ljuvliga sommarregn. Regn som gör att asfalten luktar så där sommarmagiskt. Med en bra markis kan gästerna lugnt sitta kvar på uteserveringen utan att bli blöta. Det kommer att göra att de kan njuta av att sitta ute hela sommaren i princip, oavsett väder. Även om man kan köpa stormsäkrade markiser så är det dock sällan gästerna vill sitta ute om sommarstormen hälsar på.